Annons

Lanseringen dröjer

Rykten om försenad Iphone 5

Enligt traditionen så ska Apple lansera Ipad i januari och en ny Iphone ska visas upp under våren för försäljningsstart i Usa i juli. I år verkar man vara försenade och Iphone ska visas upp först i september för försäljningsstart senare under hösten.

Publicerad Uppdaterad

De senaste åren har Apple visat sin nya Iphone varje år på sin utvecklarkonferens WWDC i San Francicso i juni eller juli. I januari förra året visade Steve Jobs upp den första versionen av Ipad och den som hade räknat med en ny Ipad i janurai i år har redan blivit besviken och ännu har ingen ny Ipad presenterats. Nu ryktas det dock om en Ipad-lansering den 2 mars.

Nu verkar det dock som om lanseringen av en ny Iphone skjuts på framtiden. Det finns flera faktorer som tyder på det här och upgifterna kommer från analytikern Craig Berger på FBR Capital Market. Businessinsider skriver om hans analys där han hävdar att leveranser och produktionstakt hos flera underleverantörer av chip tyder på ett senare leveransdatum och det tycks heller inte som underleverantörerna fått sina definitiva beställningar från Apple.

Apple har för en kort tid sedan lanserat en cdma-version av Iphone för operatören Verizon i USA. Eftersom den versionen av telefonen just lanserats får Apple nu mer tid att sälja den innan det är dags att inleda produktionen av Iphone 5. De mest ihärdiga ryktena kring Iphone 5 säger idag att telefonen ska få NFC-teknik, vilket gör att man ska kunna använda telefonen som biljett och för att betala bara genom att svepa telefonen över en betalningsterminal. Det har även talats om bättre kamera, snabbare processor, en något större skärm och eventuellt även en billigare version för att locka fler till Iphone. De är dock än så länge endast rykten och inte bekräftade av Apple.