Rykten om polaroid-kameramobil

Publicerad Uppdaterad

Polaroidkameror hade sin storhetstid långt innan digitalkamerorna tog över och var vanliga kameror som själva framkallade och gjorde papperskopior på de bilder man tog. Idag används polaroidkameror nästan inte alls av vanliga konsumenter.

Webbplatsen MobileKorea.tv kallar den nya mobilen HS-RSS och så står det också på telefonen man kan se på bilderna. Om det däremot är en beteckning på telefonen eller tillverkarens namn har inte gått att få klarhet i. Någon tillverkare med det namnet har dock undertecknad inte lyckats hitta.

HS-RSS, som väl får anses vara modellnamnet, är en vikbar mobil med en inbyggd skrivare längst ut på kortändan av mobilens överdel. I överdelen finns också den externa skärmen och under den sitter något som ser ut som en utstickande styrspak. Hur praktiskt det är med utstickande delar på utsidan av en vikbara telefon kan man fundera över. Men den är säkert praktisk för att styra kameran när man använder den externa skärmen som sökare.

Tyvärr är nog möjligheterna ganska små att HS-RSS dyker upp på den svenska marknaden inom kort och det är oklart hur långt från en komersiell lansering som telefonen på bilden är.