Annons

Olika tider

Så blir batteritiden i Apple Watch

Apple har släppt uppgifter för batteritiderna i sin smarta klocka, som varierar beroende på modell.

Publicerad Uppdaterad

Även om prislappen skulle motivera att guldversionen av Apple Watch klarar sig betydligt längre mellan laddningarna än de två andra varianterna är det inte det som skiljer de olika modellerna, utan material och storleken. Klockan släpps som bekant i 38- och 42-millimetersutförande och den större storleken kommer att innebära ett större batteri. Exakt hur mycket bättre har Apple däremot inte svarat på.

Klockorna kommer i alla fall ha en batteritid på uppåt 72 timmar. Det är dock i strömsparläget, som enbart möjliggör att visa tiden ett fåtal gånger per timme och som kickar igång automatiskt när batterinivån blir för låg. I normala fall erbjuds 18 timmars batteritid i uppkopplat läge, men med förkortad livslängd om du gör något speciellt med klockan. Apple nämner bland annat tre timmars samtalstid via klockan, sju timmar i träningsläget med pulsmätare och 6,5 timmar om du spelar musik via klockan.

När det kommer till laddning ska det ta en och en halv timme att ladda från noll till åttio procents batterinivå och ytterligare en timme för att nå full laddning. Räkna alltså inte med att kunna använda Apple Watch som sömnmätare när du sover om du vill hinna ladda den också.