Lista inför lanseringen

Så blir Note 2 - enligt ryktena

Nyfiken på Samsung Galaxy Note 2? Mobil.se har samlat de bästa ryktena inför den väntade lanseringen senare i veckan.

Publicerad Uppdaterad

Skärm:

Många inofficiella källor talar om att skärmen till Samsung Galaxy Note 2 kommer att mäta 5,5 tum. 

Det spekuleras även i att Samsung har övergett den ökända Pen Tile-matrisen till förmån för en Super AMOLED-skärm med traditionell RGB-matris. Detta skulle innebära att Note 2 kommer att få bättre bildkvalitet än föregångaren.

En del optimistiska rykten har gjort gällande att Note 2 ska ha en upplösning på 1050 x 1680 pixlar. Detta verkar dock osannolikt, då inte ens Samsung surfplattor har den upplösningen, menar Phonearena. Istället nämner man 800 x 1280 pixlar - precis som första generationens Note - som en mer sannolik upplösning.

Processor och minne: 

När det gäller processorkraft blir det förmodligen fyrkärnigt unde huven på Note 2. Vi har tidigare sett Exynos 4412-processorn i Samsungs flaggskeppstelefon Galaxy S3, så det är inte osannolikt att även Note 2 kommer att köras med den. 

I fråga om RAM-minne verkar det som att Note 2 kommer att vara utrustad med 2 GB.

Kamera: 

Mobil.se har tidigare skrivit om rykten att Note 2 kommer utrustas med en kamera på 12/13 megapixel. Men röster på nätet menar att det är mer sannolikt att telefonen får en kamera på 8 megapixel, likadan som den Samsung Galaxy S3 har.

Operativsystem:

Samsung har genomfört tester av Android 4.1 på Note sedan en tid tillbaka. Men det är ändå troligt att Note 2 lanseras med Android 4.0. Källor som inofficiella Samsung-bloggen Sammobile varit i kontakt med säger dock att en uppdatering till Jelly Bean väntas inom kort efter att telefonen visats upp. 

Design

Förhandssnacket säger att Note 2 kommer att vara något smalare, tunnare och ha en högre kropp än vad föregången Note har. 

För en tid sedan dök det även upp en läckt på vad som uppges vara Note 2. Bilden i fråga visar en telefon som påminner om Galaxy S3 till sin design; enheten har en vit front och en stor, något kurvig hemknapp i mitten längst ned. 

Släppdatum?

Om Samsung Galaxy Note 2 lanseras under Unpacked-eventet den 29 augusti så förväntas telefonen finnas ute på marknaden någon gång i oktober.

Källor:

T3

PC Advisor

Android Authority