Snabb

Så blir nya Moto Z

En udda Lenovotelefon har sett dagens ljus i testprogram.

Publicerad Uppdaterad

Lenovos Moto Z var en riktigt trevlig bekantskap, inte minst tack vare sina moduler i olika former. Lenovos interna namn för enheten är XT1650 och det är på den vägen dagens uppgifter nya framkommit.

Via testprogrammet Geekbench har det hyfsat ofta dykt upp en XT1650 sedan den släpptes. Då med Snapdragon 820 och en fullkomligt normal version av Android. Nu har däremot en XT1650 registrerats bland loggarna med två nyheter, vilket har fått spekulationerna att snurra igång över om det kan vara uppföljaren till Moto Z vi fått se.

Till att börja med kör enheten Snapdragon 835, vilket är toppchippet som kommer att sitta i rätt många flaggskeppsmobiler under våren. Dels körs även Android 7.1.1 på den, en version av Android som i dagsläget bara finns tillgänglig på Googles egna Pixel- och Nexustelefoner. Att enheten har samma modellnummer som befintliga enheter innebär troligen att det rör sig om en testenhet innan ett riktigt modellnamn delas ut.

Att Lenovo har något planerat till Mobile World Congress i slutet av februari kan vi mer eller mindre förutsätta och då känns det inte speciellt otroligt att det skulle röra sig om en uppföljare till Moto Z tillsammans med en bunt nya moduler.