Vi jämför

Så bra fungerar zoom i Iphone 7 Plus

Från vänster ser vi här testbilderna från Iphone 7 Plus med 1x zoom, 2x optisk zoom och längst till höger 10 x digital zoom.

De dubbla kamerorna i Iphone 7 Plus gör att du kan ta bilder med 2x riktig optisk zoom och upp till 10 x digital zoom. Vi visar hur resultatet kan bli.

Publicerad Uppdaterad

Genom att ta bild på samma motiv med Iphone 7, Iphone 7 Plus och som referens tidigare kameratestvinnaren Samsung Galaxy S7 tittar vi lite närmare på hur bra den optiska zoomen är i Iphone 7 Plus. Redan kameran i Iphone 7 innebär en förbättring på en rad plan jämfört med föregångaren Iphone 6S. Iphone 7 har dock ingen optisk zoom, utan får nöja sig med den digitala zoomen. 

Exempelbild från Iphone 7 med från vänster 1x zoom, 2x zoom och sedan maximal zoom.

Iphone 7 Plus adderar som sagt en kameralins. De två kameralinserna agerar som en och eftersom den ena är tele och den andra är vdvinkel så kan de tillsamans skapa en zoomeffekt på 2x utan att förlora i bildkvalitet. 

Från vänster ser vi här testbilderna från Iphone 7 Plus med 1x zoom, 2x optisk zoom och längst till höger 10 x digital zoom.

Som jämförelse kommer här motsvarande motiv från kameran i Samsung Galaxy S7.

Samsung Galaxy S7 har ingen optisk zoom utan får precis som Iphone 7 nöja sig med digital zoom. Här i från vänster 1x zoom, 2x zoom och 8 x zoom.

Vi avslutar med alla de tre kamerornas maximalt inzoomade bild sida vid sida för jämförelse.

Maximal inzoomning i från vänster Samsung Galaxy S7, Iphone 7 och sist Iphone 7 Plus.

I vårt test av Iphone 7 Plus nämnde vi att kameran i den telefonen är bättre än föregångaren men inte nödvändigtvis tillräckligt för att det ska kännas riktigt värt att uppgradera från den tidigare modellen. Våra tester i sin helhet av Iphone 7 och Iphone 7 Plus hittar du här:

Test av Apple Iphone 7

Test av Apple Iphone 7 Plus