Annons

Framsteg på designfronten

Så känns nya ZTE Blade V6

Lite mer påkostad design och en förtroendeingivande konstruktion är intrycket av ZTE:s designmobil.

Publicerad Uppdaterad

Det är en sak att se en ny telefon på bild, en annan att känna den i handen och prova den för första gången. Det är ju en stor anledning till att vi är på plats här på IFA-mässan i Berlin, just för att dela med oss av våra förstahandsintryck. Gemensamt för de flesta av ZTE:s telefoner är att man inte ska behöva investera en förmögenhet eller ens särskilt mycket pengar på en mobiltelefon. Blade V6 ser förtroendeingivande ut och kvalitetsmässigt är den också stabil när man håller den i handen. Det är inte ens så att man behöver koppla intrycket till priset som väntas landa på 2500 kronor. Utan att ha testat funktionerna i detalj är intrycket när man håller Blade V6 i handen att det av kvalitetskänsla och design att döma mycket väl skulle kunna handla om en dyrare telefon.

Skärmen ger bra betraktningsvinkel och i kanterna är glaset lite avrundat, vilket skapar en naturlig avrundning mot telefonens sida. Det här gör den bekväm att hålla i handen.

Övriga funktioner får vi återkomma till när vi testat telefonen på riktigt, och det bör inte dröja länge för telefonen är tänkt att komma ut i svenska butiker om bara ett par veckor.