Annons

Direkt från IFA i Berlin

Så känns Samsung Galaxy Note 2

Funktionsfylld med ett eget användningssätt. Personligen är jag lätt skeptisk men på god väg att omvändas.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Note 2 var så klart en av de mest väntade lanseringarna under kvällen efter alla rykten vi sett den senaste tiden. När den dök upp på de stora skärmarna under Samsung påkostade show tänkte jag ”jasså, en Galaxy S3 med penna”, men när jag får Galaxy Note 2 i min hand tycker jag att den har en egen karaktär. Designmässigt är det ju som lite av en blandning av flaggskeppet Galaxy S3 och Samsungs Galaxy Note som lanserades här i Berlin för ett år sedan.

Först och främst får jag ju ta tillbaka mitt påstående att det skulle vara en ”simpel” S3 med penna. Under presentationen och sedan när vi testade själva här radas ju de pennspecifika funktionerna upp. Pennan blir inte bara ett sätt att skriva och rita på skärmen när man vill göra det för hand. Den har även funktion när du till exempel läser dina mejl.

Telefonen känner av när du har pennan ett par milimeter ovanför skärmen och flera funktioner binds till det faktumet. Det blir ungefär som att hålla muspekaren över ett objekt på en dator. I mejlprogrammet får du till exempel upp en ruta med de första orden i brevets meddelandetext (se bilden). En annan funktion som jag kan se nytta med är att man var som helst i telefonens funktioner kan hålla in knappen på pennan och rita ett lasso runt något på skärmen. Då kopieras det och du får välja till vilken app eller funktion det ska skickas. Lägg in det i ett e-postmeddelande, skicka som mms, ladda upp till Dropbox, eller något annat.

Jag som nyligen testade Samsung platta Galaxy Note 10.1 imponerades av möjligheten för den plattan att tolka handstil man skriver direkt på plattan. Den hade också möjligheten att visa två appar samtidigt, en i varsin halva för att du till exempel ska kunna läsa ett mejl och samtidigt skriva anteckningar i fönstret bredvid samt dela information mellan de aktiva apparna. Den funktionen saknas dock i Note 2 eftersom skärmen även om den ör stor är lite liten för att delas i två.

Undrar du något mer om Samsung Galaxy Note 2? Passa i så fall på att redan nu skicka en fråga till mig på chat (om Galaxy Note 2 eller något annat som händer här nere på IFA i Berlin) så svarar jag på fredag klockan 14.