Annons

Asus uppdaterar prisuppgifter

Så mycket kommer Nexus 7 att kosta

Det börjar dra ihop sig - i oktober släpps surfplattan Nexus 7. Nu har tillverkarna Asus gått ut med prisuppgifter - men bara för den större modellen. I nuläget ser det nämligen inte ut som att 8 GB-modellen kommer till Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Asus och Googles kärleksbarn Nexus 7 har rönt mycket uppmärksamhet i den globala teknikpressen. Plattan har hyllats för att kunna erbjuda mycket prestanda till ett förmånligt pris.

När plattan lanserades under Googles tenikmässa I/0 i slutet av juni, gick sökföretaget ut med att plattan skulle kosta 199 dollar/249 dollar för 8 gigabyte-modellen/16 gigabyte-modellen. 

Senare under sommaren kunde Asus bekräfta att Nexus 7 kommer till Sverige. Då talades det om att den större av de två modellerna skulle kunna kosta uppemot 2 400 kronor. Men dag tisdag gick Asus Nordic ut med ny information om att Nexus 7 får ett rekommenderat butikspris på 2 299 kronor i Sverige. Detta gäller dock bara värstingsmodellen. Minstingen ser inte ut att komma till Sverige över huvud taget.

Varför släpper ni inte 8 gigabyte-versionen i Sverige?

- Vi avvaktar med det. Dessutom kommer 16 gigabyte-versionen vara den heta produkten. Det är alltid enklare för oss på Asus att fokusera på en modell. Globalt sett har intresset varit störst på modellen på 16 gigabyte, säger Anders Haby, presskontakt på Asus Nordic.

Mobil.se har tidigare kunnat berätta att den eftertraktade surfplattan väntas släpps i oktober. Mer specifika än så kan dock Asus inte vara i nuläget.

- Allt jag kan säga är att den släpps i början av oktober, säger Anders Haby.

Ni kommer inte sälja Nexus 7 via nätet utan istället via fysiska återförsäljare. Kan du säga något om vilka butiker det gäller?

- Det kommer vara större återförsäljare som säljer Asus-produkter i dag, säger Anders Haby.