Visualiserar nyheter

Så är nya tjänsten Google Currents

Google har lanserat en uppsamlande nyhetstjänst som visar nyheter på ett nytt sätt i din Iphone eller Android. Appen finns ännu inte för svenska marknaden men vi har testat den amerikanska.

Publicerad Uppdaterad

Tjänster som den Google ny lanserat finns det redan flera av och det handlar om ett bläddervänligt bildintensivt sätt att läsa nyheter, ett sätt som passar särskilt bra på telefoner och surfplattor med stor skärm. Flipboard är kanske den mest kända konkurrenten och det är säkert ingen tillfällighet att den appen utöver att finnas till Ipad släpptes även för Iphone så sent som nu i veckan. Pulse är en annan app som finns för både Iphone och Android och har ungefär samma upplägg.

I Google Currents kan man välja mellan en rad olika nyhetskällor och från start ligger till exempel brittiska The Guardian i startskärmen tillsammans med Forbes och Goog Magazine. Det finns en hel del andra källor inom olika genrer du kan välja till, men det går även att importera nyhetskällor i form av rss-flöden, till exempel från Googles egen rss-läsare Google Reader. Där kan du med andra ord välja precis vilka nyhetskällor du vill och få dem adderade till Google Currents.

Utöver att läsa dina nyhetskällor kan du även se vad andra läser mest just nu under fliken för artiklar som är ”Trending”, alltså populära just nu. Där hittar vi idag fem nyheter från stora amerikanska tidningar och den främsta anledningen till att Google Currents inte finns i Sverige ännu är troligen att Google inte samlat ihop det svenska innehåll som man skulle önska som svensk. Nu är innehållet främst amerikanskt, även om man som sagt kan lägga till sina egna nyhetskällor, bloggar och andra sajter.