Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Världspremiär

Samsung Ativ S - först med WP 8

Sydkoreanska Samsung fortsätter att slå sig för bröstet - under onsdagskvällen lanserades världens första enhet med Windows Phone 8. Här är Samsung Ativ S.

Publicerad:

29 aug 2012 - 21:18

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:07

Under nästa vecka håller Nokia sin utvecklarmässa Nokia World. Då väntas det finska företaget visa upp sina första telefoner med nya Windows Phone 8.

Men redan nu - i en vecka innan Nokia World - kan Samsung presentera en telefon med den senaste versionen av Microsofts operativsystem för smarta mobiler. 

Telefonen ifråga har modellbeteckning Ativ S. På hårdvarufronten hittar vi en dubbelkärnig processor med klockfrekvens på 1,5 GHz, ett kraftfullt batteri på 2 300mAh och RAM-minne på 1 GB. Telefonen mäter 137.2 x 70.5 x 8.7 mm, samt en vikt på 135 gram.

Ativ S lanseras i två modeller oika med lagringsminnen på antingen 16 eller 32 GB. Telefonen kommer också förses med Samsung-exklusiva appar som exempelvis Music Hub och Media Hub. Detta verkar dock endast gälla den amerikanska marknaden. 

Den nya Windows Phone 8-luren har en högupplöst HD Super AMOLED-skärm på hela 4,8 tum. På framsidan finns även en videosamtalskamera på 1,9 megapixlar. Vänder vi istället på enheten finner vi en 8-megapixlars kamera med autofokus och LED-blixt.  

Enheten ska även ha stöd för NFC, samt plats för microSD-kort. I nuläget finns ingen information om svenskt lanseringdatum eller rekommenderat pris.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Snabbare?

  En ny funktion i Google Photos gör att man delar bilder direkt till personer istället för via tjänster som tidigare. Dessutom har den automatiska ”filmskaparen” fått en uppdatering.

  23 sep 2016 - 12:00
 • Hemligt?

  En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

  23 sep 2016 - 10:00
 • Bäst när det gäller

  Vilken mobil har egentligen bäst batteritid? Vi har gått på djupet med frågan och jämför nio toppmodeller. Samtidigt svarar vi på vilken av dem som räcker längst när du spelar Pokemon Go.

  23 sep 2016 - 09:44

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!