Note 8 tycks vara på gång

Samsung bekräftar ny flaggskepps-mobil i höst

Samsung har mer eller mindre bekräftat att en uppföljare till Galaxy Note 7 är på gång i höst.

Att Samsung sannolikt skull släppa en ny Note-enhet i höst har de flesta bedömare varit eniga om, men nu har Samsung mer eller mindre bekräftat saken i en pressrelease.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy S8 och S8 Plus må knappt vara ”torra bakom öronen” ännu, men en ny flaggskepps-enhet från Samsung är att vänta i höst. Det skriver Samsung själva i en pressrelease. Med mycket stor sannolikhet handlar det om en ny version av Galaxy Note, det vill säga en enhet som lär få namnet Galaxy Note 8. 

Mycket tydligt

Det är inget direkt tvetydigt budskap Samsung levererar i sin pressrelease. ”På mobilmarknaden väntas konkurrensen intensifieras under årets andra halva. Mot bakgrund av den saken kommer företaget att sträva mot att bibehålla lönsamheten genom en robust försäljning av Galaxy S8 och S8 Plus samt genom lanseringen av en ny flaggskepps-smartphone under årets andra halva” skriver den koreanska elektronikjätten. 

Nämner inte Note 8

Samsung nämner inte specifikt Galaxy Note 8, men då Samsung tidigare bekräftat att man avser att fortsätta med både konceptet och varumärket, så kan vi sannolikt utesluta att det skulle handla om något annat. Få detaljer är kända kring Note 8 i nuläget, men många bedömare menar att telefonen lär få följa samma formspråk som de nyligen lanserade enheterna S8 och S8 Plus. 

Källa