Use it or lose it

Samsung blockerar ändring av Bixby-knappen

Samsung tycker uppenbarligen inte om att en del väljer att använda Bixby-knappen till annat.

Publicerad Uppdaterad

Det här med digitala assistenter känns som en grej som Google, Facebook, Apple, Microsoft, Amazon och Samsung tycker är väldigt mycket mer spännande än vad vi användare tycker. Det kan i och för sig bero på att de nästan alltid kräver engelska som språk och är dåliga på lokala förhållanden.

Samsung Galaxy S8 har inte bara en ny assistent, Bixby, utan dessutom en dedikerad knapp på vänstersidan av telefonen för sagda assistent. Eftersom Bixby vid lanseringen enligt samstämmiga vittnesmål har rätt begränsad funktion finns det incitament för många att använda knappen till viktigare saker. Om du är måttligt road av att få veta av en assistent att det verkligen är Eiffeltornet du tittar på är det lätt att komma på andra saker man hellre skulle vilja göra med den knappen, och det visade sig också gå. Inte med officiellt stöd från Samsung, men appen All in one Gestures som finns på Google Play gjorde att du kunde lägga in andra funktioner på knappen.

I ett ovanligt utslag av grinighet ska nu Samsung ha skickat ut en uppdatering till S8 som stänger av den möjligheten. Företaget har bekräftat att man skickat ut en sådan uppdatering, även om en del tidiga användare rapporterar att man trots uppdatering fortfarande kan programmera om Bixbyknappen.

Vad tycker ni? Är det rimligt av Samsung att insistera på att knappen används till rätt syfte, eller bara drygt och otrevligt? Välkomna att kommentera!

Missa inte vårt test av Samsung Galaxy S8 Plus. Idag klockan 17.00 publicerar vi vårt stora test av S8 Plus efter att ha testat den intensivt i en vecka.

Källa