Efter italienska misstankarna

Samsung förnekar prestandasänkta batterier

De italienska myndigheterna inledde förra veckan en granskning av Samsung, då man misstänker att den koreanska tillverkaren – precis som Apple – medvetet sänker prestandan på äldre telefonbatterier. Nu går Samsung ut och förnekar att man skulle ägna sig åt någonting dylikt, och bedyrar samtidigt att man kommer att hjälpa myndigheterna med utredningen av saken.

Publicerad Uppdaterad

Efter turerna kring Apple och den prestandasänkning man visat sig göra av äldre Iphone-enheter så har även Samsung hamnat i blickfånget. Detta då italienska myndigheter nu valt att utreda även dem för samma sak. Anledningen ska dels vara vittnesmål från kunder, dels fakta som kommit fram vid någon form av förundersökning. Och nu tar Samsung bladet från munnen och kommenterar saken. Det är i ett officiellt uttalande som man förnekar att man skulle ägna sig åt prestandasänkningar. ”Samsung tillhandahåller inte mjukvaru-uppdateringar som reducerar produktens prestanda under dess livscykel. Vi kommer att samarbeta med de italienska myndigheterna för att klargöra saken” skriver man. 

Förnekade tidigt

Samsung gick även tidigare ut och hävdade att man inte ägnar sig åt någonting i stil med det som Apple gjort. Att man ändå ser sig nödgade att kommentera saken återigen kan bero på att man inte vill att utredningen ska överskugga den nära förestående presentationen av Galaxy S9 och S9+. Samsung har aldrig tidigare misstänkts för någonting liknande och det finns inga liknande utredningar som pågår i något annat land än Italien. 

Källa