4 och 5 tum

Samsung Galaxy S blir små surfplattor

Samsung Galaxy Wifi 5.0

I skuggan av Samsungs mera spektakulära lanseringar under Mobile World-mässan presenterade man också två nya Galaxy S-modeller, där man plockat bort de vanliga telefonfunktionerna.

Publicerad Uppdaterad

Om de två nya modellerna i Samsungs Galaxy S-serie ska räknas in i gruppen mediaspelare eller om det är surfplattor av mindre modell kan diskuteras. Kanske hör Wifi 4.0 och Wifi 5.0 hemma i var sin grupp.

Förutom skärmstorleken har de båda modellerna det mesta gemensamt. Båda är baserade på Android 2.2 och har wvga-upplösning (800x480 bildpunkter). Som modellnamnen anger är det alltså skärmar på 4 respektive 5 tum som gäller.

Samsung Galaxy Wifi 4.0

Jämfört med Galaxy S i telefon-version har man sänkt ambitionerna när det gäller foto. På baksidan finns en kamera med upplösningen 3,2 megapixel. Om man vill koppla upp sig via Wlan och ringa videosamtal kan man använda den framåtriktade vga-kameran.

Wifi 4.0 har nästan exakt samma mått som den ursprungliga Galaxy S, 123.7x64,2x9,9 millimeter , och är förseddd med ett 1200 mAh-batteri. Wifi 5.0 är klart större med måtten 141,3x78,2x9,9 millimeter. Den har också betydligt större batterikapacitet på hela 2500 mAh.

Samsung planerar att börja sälja de båda modellerna på den globala marknaden under första halvåret i år, först ut blir brittiska återförsäljare. Om de kommer till Sverige återstår att se.