Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Efter förseningen

Samsung Galaxy Tab 2 släppt i Sverige

Efter en försening och en mängd rykten är nu Samsungs senaste surfplatta Galaxy Tab 2 på väg ut i svenska butiker. Plattan kommer i två modeller, på 7 och 10 tum, och dessutom med en lägre prislapp än väntat.

Publicerad:

30 maj 2012 - 16:34

Uppdaterad:

30 maj 2012 - 16:34

Det förekommit en hel del rykten om Samsungs nya surfplatta Galaxy Tab 2.  Från början skulle den kommit  i mars, men blev försenad. Då började ryktas om förseningen berodde på att Samsung i sista stund bestämt sig för att uppdatera den med en fyrkärnig processor, något som Samsung dementerade.

Men nog om gamla rykten.  Galaxy Tab 2 är som sagt på väg ut i svenska butiker nu. Istället för en fyrkärnig processor bjuder Samsung istället på något nedskalade specifikationer. I och med detta har man passat på att uppdatera priserna på surfplattan inför den svenska lanseringen. 

Galaxy Tab 2 7.0 är utrustad med en sjutums tft-skärm som har en upplösning på 1024 x 600. Batteriet har en kapacitet på 4000 mAh, och ska enligt Samsung ha en stand-by tid på upp till 1 000 timmar. Plattan väger 341 gram och har måtten 193,7 x 112,4 x 10,5 millimeter. Rekommenderat butikspris för wifi-modellen är 2895 kronor och 3 795 för 3g-modellen.

Galaxy Tab 2 10.1 kommer med en tft-skärm på tio tum. Upplösningen är 1280 x 800 pixlar, vilket egentligen är den enda skillnaden från Galaxy Tab 2 7.0.

 Surfplattan är utrustad med 7000 mAh-batteri. Stand-by tid ligger på upp till 2 000 timmar, uppger Samsung. Rekommenderat pris för plattan är 3 495 kronor (enbart wifi) och 4 395 kronor (3g).

Bägge modellerna - 7 och 10.1 - är utrustade med dubbelkärniga processorer om 1 GHz, och har lagringsminne på 16 GB.

Galaxy Tab 2 körs med Android 4.0 och Samsungs användargränssnitt Touchwiz på toppen av Android. 

Utöver detta finner vi även Bluetooth 3.0, WI-Fi Direct, Allshare, plats för microSD-kort upp till 32 och GB,  samt dubbla kameror bland specifikationerna. 3g-modellerna av Galaxy Tab 2 går även att ringa vanliga samtal med. Galaxy Tab 2 7.0 har en samtaltstid på upp till 40 timmar via 2g och upp till 30 timmar via 3g. När det gäller den större modellen - 10.1 - är samtalstiden upp till 175 timmar med 2g och och 91 timmar med 3g.

Verkar Galaxy Tab 2 spännande? Lämna gärna en kommentar.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!