Annons

Storsatsning

Samsung lanserar ny serie kamera-sensorer för smartphones

Samsungs lanserar nu fyra kategorier med kamerasensorer för smartphones.

Samsung har i samband med Mobile World Congress Shanghai visat upp en ny serie kamerasensorer under namnet Isocell, och tanken är att de ska kunna sitta i alla sorters telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Mobile World Congress förknippar de flesta av oss med februari och Barcelona. Men just nu pågår faktiskt MWC Shanghai, där det hittills presenterats en hel del intressanta nyheter. En av dem är Samsungs nya kamerasensorserie under namnet Isocell, ett namn som kanske känns aningen bekant sedan tidigare. Det beror sannolikt på att Isocell-sensorerna funnits i samtliga Galaxy-flaggskepp sedan Galaxy S5. Men nu satsar Samsung lite extra på kamerasensorer, sannolikt med ambitionen att få ut dem i enheter från andra tillverkare i större utsträckning. 

Fyra kategorier

De nya Isocell-sensorerna kommer att tillverkas i fyra kategorier: Bright, Fast, Slim och Dual. De är självfallet framtagna med olika typer av enheter och behov i åtanke. Bright är något av en flaggskepps-variant, med extra fin kapacitet vid dunkla ljusförhållanden. Bright ska erbjuda både skarpare bilder med mer trovärdig färgåtergivning och mindre brus än de övriga. Fast erbjuder snabbare autofokus och Slim är förstås primärt en mycket kompakt sensor. Den mest intressanta sensorn är Dual, som precis som namnet antyder är en lösning med dubbla sensorer, något som blir allt vanligare på smartphones i både high end- och mellansegmentet. 

Källa