Annons

Smart Tags på koreanska

Samsung lanserar Tectiles

Tectiles är NFC-klistermärken från Samsung som låter dig göra automatiska inställningar i telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Även om det ständigt är på gång kan vi inte direkt påstå att betalningar och liknande tyngre tjänster baserat på NFC-tekniken blomstrar eller är vida utbrett. Därför försöker tillverkarna som gör telefoner med stöd för tekniken att hitta på andra användningsområden medan vi väntar.

Android har sedan tidigare inbyggt stöd för att överföra exempelvis länkar eller visitkort via NFC, en teknik som Samsung utvecklat i sin Galaxy S3 till att enkelt wifi-koppla två telefoner för bild- och videoöverföring. Samtidigt börjar det dyka upp visitkort med NFC inbyggt.

Sony lanserade tidigare i år något de kallar för Smart Tags, vilket är NFC-brickor som vid aktivering kan ändra egenskaper hos telefonen. Taggen för ”hemma” kan exempelvis slå på ljudet och aktivera wifi, medan taggen för ”bilen” aktiverar blåtandsuppkopplingen mot bilstereon och startar navigationsprogrammet.

Nu kommer Samsung med en liknande historia, kallat Tectiles. Det bygger på samma princip som Sonys Smart Tags, där du via en app talar om vad varje tagg betyder och ska utföra. Tectiles säljs i förpackningar om fem taggar för 15 dollar paketet (ungefär 110 kronor direktöversatt, gissningsvis runt 150 kronor som svenskt butikspris). Någon information om Tectiles kommer att dyka upp i Sverige har vi inte i dagsläget, men de kan beställas via Samsungs amerikanska sajt.

Videogenomgång av Tectiles nedan