Digitalt lärande

Samsung och Atea i samarbete för digitalt lärande

Foto: Yan Chi Vinci Chow

Gleerups, Samsung och Atea har startat ett skolprojekt för att förbättra det digitala lärande.

Publicerad Uppdaterad

Det är Nordiska Samsung i samarbete med Atea Sverige och Gleerups Utbildning som tillsammans startat ett projekt under flaggen ”Det digitala lärandets möjligheter” där initialt 70 lärare och 380 elever deltar.

De tre parterna bidrar med tekniken (Samsung), digitala läromedel (Gleerups) och kompetensutveckling och handledning (Atea) för projektet där syftet är att öka kunskapen om hur tekniken kan användas i lärandet. 

– Syftet med projektet är att bidra till ökad kunskap om det digitala lärandet. Vi vill stödja skolan i den pågående digitala utvecklingen genom att integrera både teknik, så som interaktiva skärmar, surfplattor, med digitalt innehåll samt kompetensutveckling, säger Elin Wallberg, ansvarig för Corporate Citizenship på Samsung Norden. 

Projektet ska pågå under tre läsår och deltagarna är högstadieelever i Vålbergsskolan i Karlstad, S:t Olofsskolan i Sigtuna, Strömsnässkolan i Markaryd, Runby skola i Upplands Väsby och Björkenässkolan i Löddeköpinge.

Känner du någon på någon av ovanstående skolor som vill berätta mer under studiens gång är du välkommen att höra av dig till oss.