Utan gångjärn

Samsung patenterar böjbar mobil

Bild: via Galaxy Club

Ett nytt Samsung-patent slänger mer ved på rykteselden om att företaget kommer att börja med mobiler och surfplattor som har böjbara Oled-skärmar.

Publicerad Uppdaterad

Det var i september som det rapporterades att Samsung ska ha lämnat in en patentansökan hos det sydkoreanska patentverket (Korean Intellectual Property Office) angående en böjbar mobiltelefon. Dokumentet har senare plockats upp av den holländska webbsidan Galaxy Club. 

Patentdokumentet visar en mobil som kan vikas i mitten. Men den har, till skillnad från traditionella vikmobiler, inga gängor utan istället en "räfflad" mittdel som böjer sig runt när man viker ihop mobilen. Anledningen till det är förmodligen att även om Oled-skärmen är böjlig så klarar den nog inte att vikas 180 grader helt platt utan att ta skada.

Rent estetiskt så ser konceptet lite udda ut, och mobilen blir helt klart aningen tjockare på ena sidan än vad den skulle ha varit om det hade varit två delar som viks ihop på det traditionella sättet.

Som vanligt när det gäller patent så finns det ingenting som säger att idén någonsin kommer att bli verklighet. Men samtidigt så har exempelvis Bloomberg tidigare rapporterat om att Samsung planerar att göra verklighet av mobiler och surfplattor med böjbara Oled-skärmar för konsumentmarknaden. Den som lever får se.

Bild: via Galaxy Club

Källa