Samsung Galaxy Alpha och Note 4

Samsung redo för att släppa nya lurar

Inom kort väntas Samsung lansera sina konkurrenter till Apples kommande Iphone-enheter.

Publicerad Uppdaterad

Som konkurrenter till Apples förväntade släpp av nya Iphone-telefoner i höst kan vi också kunna vänta oss nya enheter från Samsung. Precis som Apple, som ryktas vara på gång med två nya Iphone-modeller med 4,7 respektive 5,5 tum stor skärm, tycks nämligen även Samsung vara på gång med två nya mobiler. I samband med elektronikmässan IFA i Berlin i september har Samsung de senaste åren släppt nya enheter i Galaxy Note-serien, och årets mässa lär inte bli något undantag.

Enligt uppgifter i Korea Times, där man hänvisar till källor inom tillverkarleden, kommer Samsung att släppa Samsung Galaxy Note 4 dagarna före IFA-mässan drar igång under första veckan i september. En officiell inbjudan till lanseringen, som är tänkt att bli den tredje september, ska enligt uppgifterna gå ut inom kort och Mobil.se kommer förstås finnas på plats både inför och under IFA-mässan.

Den nya Note-enhet som är aktuell inför IFA-mässan ska ha betydligt bättre specifikationer än nuvarande Samsung-flaggskeppet Galaxy S5, enligt en Samsung-chef som Korea Times har pratat med. Enheten uppges bland annat vara försedd med en 5,7 tum stor OLED-skärm och komma i metallinramning. Dessutom kommer Samsung Galaxy Note 4, enligt en mjukvarupartner till Samsung, att ha en sensor som ska kunna mäta UV-strålning, uppger sajten.

Samsung Galaxy Alpha

Allt fler uppgifter börja samtidigt läcka ut om Samsung Galaxy Alpha, som ska vara en kommande 4,8-tumsmobil från den koreanska elektronikjätten. En tysk sajt har lyckats komma över ny information om telefonen, bland annat ett benchmarktest som avslöjar en del av specifikationerna för den.

Skärmupplösningen på telefonen uppges till 1280 x 720 punkter. En åttakärnig Exynos 5433-processor, en grafikprocessor av modell Mali-T628, 2 gigabyte arbetsminne, 32 gigabyte internt lagringsutrymme samt en kamera på 12 megapixel är enheten också försedd med om man får tro uppgifterna.

Android-versionen är version 4.4.4 Kitkat och benchmarkpoängen som telefonen lyckas skrapa ihop på Antutu är respektingivande 38 658 poäng. Samsung sägs tidigare ha planerat att lansera telefonen redan nu på måndag, men enligt uppgifterna hos tyska sajten All about Samsung är det först om drygt två veckor, närmare bestämt den 13 augusti, som Samsung kommer lansera telefonen.

Källa