Läckte in

Samsung S7 Active klarade inte vattenprov

Den officiellt IP68-klassade Samsung Galaxy S7 Active klarade inte Consumer Reports vattenprövning.

Publicerad Uppdaterad

Consumer Reports är en icke vinstdrivande tidning vars mål är att fylla en liknande funktion som svenska konsumentverket. Tidningen testar bland annat mobiltelefoner och ger sedan rekommendationer utifrån resultaten. 

För att testa S7:ans IP68 klassning (den ska vara dammsäker och ska klara av att vara i vattendjup på över en meter i upp till trettio minuter) stoppade Consumer Reports ner mobilen i ett vattenfyllt kar som var strax under 1,5 meter djup, det som de flesta mobiltillverkare uppger att deras IP68-klassade mobiler ska klara av. Vattentrycket var på ”2.12 pounds per square inch” (0.1461689 bar) och mobilen lämnades i vattnet under 30 minuter.

När S7:an fick andas igen syntes det gröna linjer över skärmen och bubblor kunde tydligt ses på insidan av både den främre och den bakre kameralinsen. För att utesluta att det handlade om ett så kallat måndagsexemplar gjordes testet om med en helt ny Galaxy S7 Active. Återigen blev resultatet negativt, med en skärm som sporadiskt tändes och släcktes av sig själv. Vatten hittades på simkortshållaren och det var fuktigt under båda kameralinserna. Samsung Galaxy S7 och Samsung Galaxy S7 Edge, som båda ska vara vattentåliga, är båda högt uppe på listan över tidningens rekommenderade mobiler. Galaxy S7 Active kommer inte att hamna någonstans på den listan eftersom mobilen inte klarade av testet.

Samsung säger att de ska undersöka problemet och tillägger enligt tidningen att de har fått väldigt få klagomål som rör S7:ans vattentäthet. I de fallen har mobilerna täckts av garantin.

“The Samsung Galaxy S7 Active device is one of the most rugged phones to date and is highly resistant to scratches and IP68 certified. There may be an off-chance that a defective device is not as watertight as it should be.” (Samsung Galaxy S7 Active är en av de tåligaste telefonerna hittills och är väldigt motståndskraftig mot repor och är IP68 klassad. Av en händelse kan det vara så att en defekt enhet inte är så vattentät som den borde vara), skriver företaget i ett uttalande enligt Consumer Reports.

Källa