Till Gear VR

Samsung släpper en 3D-webbläsare

Ny 3D-anpassad programvara ska ge Gear VR-användarna en helt ny webbupplevelse.

Publicerad Uppdaterad

Konsumentversionen av Samsung virtual reality-hjälm Gear VR släpptes nyss på den amerikanska marknaden, lagom till julhandeln.

Ett problem för den nya plattformen, precis som för många före den, är bristen på kompatibla program. Google införde nyligen vr-stöd för alla videoklipp i Youtube, och det senaste tillskottet i det växande utbudet för Gear VR-appar är en webbläsare från Samusung.

Det nya programmet är föga förvånande utvecklat helt och hållet för att användas i en 3D-miljö, vilket bland annat innebär att användarna kommer kunna kunna se 360-graders videoklipp inbäddade direkt i webbsidorna.

En annan aspekt som gör Samsungs vr-webbläsare unik är att den går att använda utan en pekskärm. Istället används en kombination av röstkommandon och ett vr-tangentbord för att röra sig mellan menyer och webbsidor. 

I appen finns också en funktion som gör det möjligt att spåra var du riktar blicken.  Du kan sedan använda tekniken för att interagera med innehåll på webbsidor eller markera det menyval du vill öppna, till exempel.

Källa