Bokstöd, skärmskydd och tangentbord

Samsung släpper nya tillbehör för Tab S 10.5

Samsungs senaste surfplatta förses med nya smarta tillbehör.

Publicerad Uppdaterad

Samsung släpper nu tre officiella tillbehör för den senaste installationen i företagets Galaxy Tab-serie, Galaxy Tab S 10.5. Surfplattan i sig är försedd med en 10,5 tum stor OLED-skärm med 2560 x 1600 punkter i upplösning och har Samsungs egna Exynos 5-systemchip med åtta processorkärnor under skalet. 

Tillbehören som nu släpps går under namnet Book cover, Simple Cover och Bluetooth Keyboard - vilket kort och gott alltså handlar om ett ställ för att kunna placera plattan på ett bord eller liknande, ett extra skal som skyddar skärmen samt ett 7,5 millimeter tjockt bluetooth-anslutet tangentbord skräddarsytt för surfplattan i fråga. 

Vad bordsstället beträffar så tillåter det tre olika placeringslägen och stänger automatiskt av och på skärmen när du fäller ihop skalet över densamma. Samma funktion finns även i det enklare skärmskyddet som Samsung nu också släpper.

Enheterna kommer att släppas i en rad olika färgvarianter och priserna ligger enligt Prisjakt på drygt 400 kronor för bokstället och cirka 300 kronor för skärmskyddet. Tangentbordet kostar motsvarande en dryg tusenlapp på Samsungs egna hemsida.

Källa