"Sverige inte redo för NFC"

Samsung stoppar Galaxy S2 med NFC

Den utlovade NFC-versionen av Galaxy S2 kommer troligen aldrig att släppas på den svenska marknaden. Samsung har stoppat modellen tills vidare eftersom man bedömer att marknaden inte är redo.

Publicerad Uppdaterad

Redan innan Samsung började sälja Galaxy S2 i våras gick man ut med information om den kommande versionen av telefonen som i praktikken skulle vara identisk, men som skulle ha en extrafunktion i form av stöd för NFC.

På den svenska marknaden finns tekniken redan i Nokia C7, i Samsungs egen modell Star samt i Nexus S,  som Samsung utvecklat tillsammans med Google.

Trots det anser man det vara för tidigt att släppa S2 med NFC och inriktar sig istället på en annan, kommande modell.

- Vi bedömmer att ekosystemt i Sverige inte är redo för NFC idag, därför gör vi så att vi sikter på att lansera Galaxy S2 LTE med NFC, säger Erik Johannesson på Samsung till Mobil.se

S2 LTE är den 4G-version av telefonen som Samsung lanserade i måndafs och som man planerar att släppa omkring årsskiftet.

- Vi avskriver inte Galaxy S2 med nfc men som det ser ut nu kommer vi inte att lansera den, fortsätter Johannesson.

Han menar att beslutet delvis kan ses som en uppmaning till andra aktörer i branschen.

- Det är lite grann av en apell. Det här med NFC är jättespännande, det kan bli både vår plånbok, vårt idkort och våra nycklar, men det räcker inte med en enskild mobiltelefon.