Annons

Patentmål

Samsung tvingas betala Huawei 99 miljoner

Samsung får vackert betala 11 miljoner dollar till Huawei efter att ha inkräktat på patent tillhörande den kinesiska elektronikjätten.

En kinesisk domstol har beslutat att Samsung måste betala den kinesiska elektronikjätten Huawei motsvarande 99 miljoner kronor, till följd av ett antal patentintrång på mobilsidan.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har stämt tre Samsung-ägda företag samt två kinesiska elektronikföretag för att man ”tillverkat och sålt över 20 olika smartphones och surfplattor från Samsung” som alla innehåller lösningar som Huawei har patent på. Och den kinesiska domstolen gick på Huaweis linje och har nu dels beordrat företagen att sluta inkräkta på patenten, dels beordrat Samsung att betala ett skadestånd på motsvarande 99 miljoner kronor. 

Rör sannolikt LTE-teknologi
Några detaljer kring patenten saken gäller har inte presenterats, men i samband med att Huawei lämnade in sin stämningsansökan förra året hävdade Reuters att det rörde sig om 4G-teknologi, vilket det därmed sannolikt också handlar om. 

Oklart om Samsung överklagar
På Huawei är man förstås nöjda med domen, medan Samsung ännu inte beslutat vad man ska göra. I ett uttalande hävdar Samsung att man ska fatta ett beslut om hur man ska gå vidare efter att ha granskat domen närmare. 

Källa