Annons

Rykte

”Samtliga nya Iphone-modeller försenas”

Hela det nya Iphone-gänget påstås bli kraftigt försenade.

Det är inte bara Iphone 8 som löper risk att försenas rejält. Även kommande Iphone 7S och 7S Plus blir kraftigt försenade, om man får tro källor till kinesiska Digitimes.

Publicerad Uppdaterad

Att Iphone 8 blir försenad är näst intill en vedertagen sanning vid det här laget, trots att ingen kunnat bevisa att så är fallet. Men obekräftade uppgifter om allt från tillverkningsproblem till komponentbrist och andra utmaningar ger åtminstone bilden av att telefonen knappast lär vara redo för lansering i september eller oktober. Hittills har däremot Iphone 7S och 7S Plus – det vill säga de två andra telefoner som Apple sägs offentliggöra i höst – sagts vara på banan helt enligt planen. Men källor till kinesiska Digitimes hävdar nu annat. 

Ligger två månader efter

Enligt uppgifterna ska Iphone 8 inte vara redo att släppas förrän bortåt november eller rent av december. När Iphone 7S och 7S Plus kan bli aktuella är aningen oklart, men enligt Digitimes så har produktionen av enheterna ännu inte påbörjats. Därmed ligger man två månader efter det normala schema som Apple brukar jobba med när man presenterar nya enheter i september. Produktionen ska kunna inledas först i augusti. Uppgifterna är obekräftade och en rejäl dos skepsis är förstås alltid sunt när det gäller rykten. 

Källa