Annons

Trådlöst USB-minne

Sandisks kompakta filserver

Sandisk har gjort en filserver med wlan som utmärker sig för sitt minimala format.

Publicerad Uppdaterad

Sandisk kallar sin ConnectWireless Stick för trådlöst USB-minne. I stället för att plugga in det till datorn kan du koppla upp dig mot det med wlan för att komma åt innehållet på det. Givetvis även för mobiler, vilket kan vara behändigt för mobiler utan minneskortsplats där minnesutrymmet börjar ta slut. Upp till tre enheter kan vara anslutna trådlöst samtidigt. En särskild app finns att ladda ned som gör att du bland annat kan strömma video från enheten.

Liknande produkter har funnits länge, men det som utmärker ConnectWireless Stick från föregångarna är det smidiga formatet. Profilen är inte mycket större än en USB-kontakt, och vikten är endast 23 gram.

ConnectWireless Stick har inbyggt batteri, men här har vi förmodligen produktens akilleshäl för den som planerade att spara på packningen genom att ta med denna på semestern. För videostreaming ska batteriet räcka i 4 tim 30 minuter, men det enda sättet att ladda den verkar vara att plugga in den i USB-porten i en dator, då andra anslutningar saknas. En micro-usb-kontakt för att ansluta en vanlig mobilladdare hade inte alls varit fel här. En Microsdhc-kortplats för minnesexpansion hade också lyft produkten.

För den som är intresserad finns ConnectWireless Stick att köpa från bland annat Amazon UK för mellan 700 kr för 16 GB-varianten till 1100 kr för 128 GB.

Källa