Från Normandy-projektet

Skärmdumpar: Se mer av Nokias Android-version

För några dagar sedan såg vi bilder på en prototyp av Normandy, Nokias Androidenhet. Nu har det dykt upp skärmdumpar som visar mer av Nokias anpassade version av Googles operativsystem.

Publicerad Uppdaterad

Normandy är något så intressant som en Nokiatelefon med Android som operativsystem. Det här handlar inte om den version av Android som många av oss är bekanta med. Istället Nokia har tagit fram en hårt modifierad version av Googles operativsystem, ungefär som den variant Amazon använder till sina Kindle-plattor.

Ny plattform för smarta mobiler

Ryktena om Normandy dök upp i november när serieläckaren @evleaks twittrade ut en bild på en okänd Nokiamodell. En tid senare citerade The Verge anonyma källor som hävdade att Nokia var i färd med att utveckla en Androidtelefon med kodnamnet Normandy.  Enligt planerna ska luren börja säljas under 2014, skrev The Verge.

Syftet med Normandy-projektet uppgav vara att skapa en helt ny plattform för smarta mobiltelefoner i utvecklingsländer som en del av Nokias fortsatta Ashasatsning.

Förhandsinformationen om projektet har bitvis varit motsägelsefull - i mitten av december skrev mobil.se att nya rykten gjorde gällande att Nokia lagt ner sitt arbetet med telefonen. Anledning till detta sades vara Microsofts uppköp av Nokia.

Men sedan dess har det dykt upp läckta biler på såväl Nokias Android-gränssnitt som faktiska prototyper av telefonen.

Visar mer av gränssnittet

Nu har @eveleaks slagit till igen, och publicerade nyligen skärmdumpar som påstås visa två  sätt som du kan ”interagera med Normandy”. Den första bilden föreställer sannolikt en hemskärm där vi ser en uppsättning av kända appar. Rent grafisk påminner upplägget starkt om Windows Phone 8, medan appikonerna ser ut som de gör i Android. 

>

Det är lite mer oklart vad vi ser på skärmdump nummer två. Är det här en variant av hemskärm eller ett utökat notiscenter med uppdateringar från bland annat kalendern, Facenook och Skype?

Källa