Bluetooth-ansluten extraantenn

Skicka meddelanden utan mobilnät

Gotenna låter dig skicka lokala meddelanden genom en extern radioantenn på 2 watt.

Publicerad Uppdaterad

Gotenna heter ett spännande tillbehör som ska gå att använda både med Ios- och Android-enheter. Tillbehöret består av en extern batteridriven antenn, vilken ansluts till din mobiltelefon genom bluetooth. Genom en app dedikerad för Gotenna-tillbehöret kan du sedan skicka meddelanden till andra Gotenna-användare som befinner sig i närheten av där du befinner dig.

Tanken är att Gotenna ska användas i områden och vid tillfällen där du inte har någon mobiluppkoppling. Befinner du dig exempelvis utomlands och vill kunna kommunicera med kompisar du är i närheten av, så kan Gotenna vara ett alternativ om du vill spara in på telefonräkningen.

Räckvidden för antennen, som säljs i par för 150 dollar, uppges vara upp till 80 kilometer under optimala förhållanden. Med appen kan du skicka meddelanden både till utvalda personer och till alla som har en Gotenna-antenn inom räckvidd för din enhet. 

Kommunikationen krypteras med RSA-1024-kryptering och eftersom det inte finns någon central server som meddelandena skickas via bådar det för extra hög säkerhet. 

Den batteridrivna antennenheten kan användas i runt 30 timmar innan den behöver laddas. Antennen är även utrustad med en LED-indikator som visar när enheten är ansluten via bluetooth till en telefon och när du får nya meddelanden.

Källa