ZTE Live Pro

Smart miniprojektor som kör Android

ZTE Live Pro är en Androidprojektor med pekskärm och smarta funktioner.

Publicerad Uppdaterad

ZTE Live Pro dök upp för första gången på CES-mässan i Las Vegas under början av året, och nu har den börjat säljas i USA genom operatören Sprint. Eftersom den kör Android och har en fyra tum stor pekskärm så har den också en hel del smarta funktioner.

Skärmen på enheten är bland annat tänkt att användas för att det ska gå smidigt att bläddra bland bilder och annat material som ska visas med själva projektorn och för att styra appar som körs på den. Dessutom är ZTE Live Pro utrustad med funktioner för att användas som en wifi-hotspot så att du enkelt ska kunna ansluta upp till åtta trådlösa enheter till den för att dela på en 3G/4G-uppkoppling.

Anslutningsmöjligheter i övrigt finns det också gott om, eftersom den högtalarutrustade Android-projektorn även är försedd med USB- och HDMI-port, hörlursuttag samt en kortläsare för microSD-kort.

Dimensionerna för ZTE Live Pro mäter 120,6 x 120,6 x 28,55 millimeter och vikten ligger på 400 gram. Vad specifikationerna för själva projektorbilden, som baseras på DLP-teknik, beträffar så ska enheten kunna blåsa upp bilden i storlekar från 10-200 tum med en upplösning på 1920 x 1080 punkter. Ljusstyrkan ligger på 100 lumen och batteriet som strömförsöjer enheten har en kapacitet på 5000 mAh.

Den fyra tum stora inbyggda skärmen har en upplösning på 800 x 480 punkter, arbetsminnet är 1 GB stort och processorchipet är Snapdragon MSM8930 med en klockfrekvens på 1,2 GHz. Android-versionen på ZTE Live Pro är version 4.2 Jelly Bean. Prislappen ligger på motsvarande cirka 3 100 kronor.

Källa