Klockskrivare

Smart tangentbord för smarta klockor

Touch One jobbar på ett tangentbord för smarta klockor som de tror kommer revolutionera de smarta klockorna.

Publicerad Uppdaterad

Normalt sett skriver vi inte om Kickstarter-projekt som åtminstone inte nått sitt uppsatta mål, men det här ser faktiskt smart nog ut för att vi ska göra ett undantag.

Att den smarta klockan egentligen är ganska dum vet vi redan, i alla fall om den ska göra något annat än att visa upp information. För att svara på olika typer av meddelanden brukar tillverkarna hänvisa till förinställda meddelanden eftersom det helt enkelt inte finns plats.

Touch One löser det hela med ett fullständigt tangentbord placerat runt skärmen. Enligt utvecklaren och grundaren Jingtao är det hela utvecklat med fingerergonomi (och det faktum att vi snackar om skärmar under två tum) i åtanke och ska vara så enkelt att vem som helst ska kunna använda det. Tangenterna är uppdelade i grupper om tre och skrivtekniken ska påminna mycket om gamla skolans T9-teknik.

Den variant som ligger uppe på Kickstarter i dagsläget, med beräknat leveransdatum i december, är en SMS-app för Android Wear där tangentbordet finns integrerat. Hur det ser ut med tangentbord för andra appar får framtiden utvisa. Det är heller inte helt förklarat vad det hela kommer att kosta i släppt version. Fem dollar på Kickstarter ger dig tillgång till beta-versionen, medan 20 dollar ger dig tillgång till den slutgiltiga appen och en hel drös premiumteman, så vad appen i sig kommer kosta återstår att se.