Skäller på dig om du gör fel

Smarttech 560 – uppkopplade hantlar

Bowflex Smarttech 560 är ett hantelpaket som både håller koll på hur bra du lyfter skrot och loggar allt via mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Om vi ska försöka utröna någon slags trend bland träningsutrustning de senaste åren så är hantelpaketen definitivt en av dem. Istället för att ha ett helt rack med hantlar i olika vikter har du istället en stor viktkassett runt själva hantelstången där du helt enkelt anger önskad vikt och därmed bara drar upp de viktskivor du önskar, monterat och klart. Smart och platsbesparande helt enkelt, men tillverkaren Bowflex har större planer för den typen av träningsutrustning.

Bowflex Smarttech 560 är samma slags hantel med viktpaket som ovan (ställbar mellan ett och 45 kilo), men med rörelsesensorer, Bluetooth och skärm inbyggt. Via skärmen håller du koll på om du har rätt form när du utför övningarna samtidigt som den räknar antal repetitioner och Bluetooth-kopplingen pratar med tillverkarens app till Android och Ios. Via den kan du föra träningsdagbok, synka träningen med Myfitnesspal, följa ett träningsschema och se videoinstruktioner på strax över 70 olika övningar.

Hantlarna ska släppas strax innan jul för en gedigen prislapp på någonstans mellan 450 och 500 dollar (ungefär mellan 3000 och 3 400 kronor) paret. Som jämförelse kostar företagets skärmlösa variant 350 dollar (drygt 2 300 kronor).