Läs testet

Smarta hemmet

Smarta klockor

Snabbduell: Lyx med Android Wear

Traditionella klocktillverkaren Tag Heuer har tagit sig in på marknaden, men det finns en annan som känns betydligt lyxigare.

Publicerad:

24 feb 2016 - 12:24

Uppdaterad:

24 feb 2016 - 12:24

Nackdelen med smarta klockor är att de ofta, i alla fall idag, knappast kommer upp i samma kvalitetskänsla som den du får med ett traditionellt, mekaniskt armbandsur.


Därför var det intressant när klassiska varumärket Tag Heuer gav sig in på smartphonemarknaden med ett armbandsur baserat på Android Wear. I Intels monter på mässan har vi kunnat titta närmare på det och andra klockor. Det första intrycket av Tag Heuer Connected är något av en besvikelse. Androidklockor har ju ofta mycket gemensamt.
Gränssnittet är det samma och funktionerna ofta mycket snarlika. Man kan inte påstå att systemet i sig känns lyxigt i klass med traditionella armbandsur och det känns heller inte som Tag Heuer gör något för att lyfta känslan av själva klockan till någon högre nivå heller.  Prislappen är satt till 1500 dollar, närmare 15 000 kronor alltså och den känns svårt att rättfärdiga. Materialet är plast och det finns mycket lite som höjer Tag Heuer Connected över betydligt billigare konkurrenter från vanliga mobiltillverkare.

Fossil klart bättre

Lite längre in i Intels monter däremot hittar vi betydligt mer påkostade Fossil Q. Även den har Android Wear, så gränssnittet är så klart snarlikt, men kvalitetskänslan en helt annan. Här är, trots att priset ligger kring 3000 kronor, kvalitetskänslan betydligt bättre. Armbandet är i metall och känslan är helt enkelt att man bara fyllt urtavlan på en vanlig klocka med smartare funktioner.


Livslängden på en smartklocka är ju betydligt kortare än på ett vanliga armbandsur, men Tag Heuer erbjuder ett utbytesprogram så man efter att man köpt sin Tag Heuer Connected kan byta ut den mot ett mekaniskt ur från Tag och få 1500 dollar avräknat på priset. Det är nog en bra idé att göra.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Innovation

  Amerikanska patentverket har publicerat ett Apple-patent som bland annat visar hur Apple Pencil skulle kunna veta hur användaren håller fingrarna.

  27 jun 2016 - 14:42
 • Tips

  Det är inte uppenbart om någon du följer tar bort dig eller blockar dig på Snapchat. Men det finns ett knep för att ta reda på det.

  27 jun 2016 - 13:05
 • Filma överallt

  Med en 360-kamera kan du fång händelser i alla riktningar och sedan återuppleva allt i ett VR-headset. Vi har testat marknadens bästa VR-kameror.

  27 jun 2016 - 12:00

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!