Inte nödvändigtvis snabbare

Snapdragon 835 i avslöjande prestandatest

En mobil med Snapdragon 835 har benchmarkats i Geekbench, med resultat som inte nödvändigtvis är imponerande.

Publicerad Uppdaterad

Telefonen, som förmodligen är en prototyp, har 4 GB arbetsminne och systemchippet Snapdragon 835 klockat till 1,9 GHz. Det är inte den maximala klockfrekvensen, men det kör inte heller Snapdragon 820 på i Geekbench, som där får klockfrekvensen 1,6 GHz.

Resultatet för enkel processorkärna i testet är 2004 poäng, en bit högre än de 1785 som en Samsung Galaxy S7 med Snapdragon 820 presterar och som toppar Geekbench, men tar man hänsyn till den ökade klockfrekvensen innebär det ingen egentlig ökning av prestanda att tala om.

Det innebär inte att Snapdragon 835 dock kan ha andra fördelar. Den har åtta processorkärnor i stället för fyra, och levererar också ett multikärnresultat i testet som är 50 procent högre än Snapdragon 820. Den är dessutom gjord i en ny halvledarprocess som ska vara strömsnålare, så chipsetet kan göra att batteritiden blir bättre. Dessutom lär chipsetet som en konsekvens av det utveckla mindre värme, vilket kan innebära att den faktiska prestandan ändå blir högre av att den kan arbeta på höga klockfrekvenser längre tid utan att överhettas.

Den första mobilen med Snapdragon 835 som chipset sägs bli Samsung Galaxy S8, som väntas lanseras i slutet av mars och börja säljas en månad senare. Andra tillverkares mobiler väntas komma senare under våren eller sommaren.

Källa