Annons

Tål fall från 2 meter

Sonim crowdfundar ultratålig android

Sonim tar till Indiegogo när man siktar på att komma tillbaka på konsumentmarknaden med den tåligaste 4G-mobilen någonsin.

Publicerad Uppdaterad

Sonim var en av de första tillverkarna av tåliga mobiltelefoner, och flera av deras modeller har passerat redaktionen för test. På sistone har det dock varit rätt tyst från dem, mest för att de fokuserat på företagsmarknaden.

Nu planerar företaget comeback på konsumentmarknaden med sin mest avancerade telefon någonsin, XP7 Extreme, och de tar hjälp av så kallad crowdfunding, det vill säga investeringar från allmänheten, för att förverkliga den. Det rör sig om så kallad flexible funding, vilket innebär att telefonen kommer att produceras oavsett insamlingens resultat, men mobilen har hursomhelst redan nått sitt mål.

Telefonen kostar 579 dollar, 4700 kronor, plus frakt, och för detta får du en smartphone med 4-tumsskärm (800 x 480 pixel), Android 4.4, fyrkärnig 1,2 GHz-processor och 1 GB RAM-minne.

Resten av specifikationerna är desto mer imponerande. Telefonen ska tåla ett fall mot betonggolv från 2 meters höjd oavsett vinkel den landar i, telefonen ska fungera i mellan -20 och 55 graders temperatur, den har en högtalare med en volym på 103 db, och den har IP-klass 69. Nej det är inte ett utslag av "this one goes to nine" i Spinal Tap-anda, det finns faktiskt en IP69K, vilket innebär att mobilen tål att spolas i högtryckstvätt. Nämnde vi att batteriet är på 4800 mAh och lovar 41 dagars standbytid? Sonim ger tre års garanti på telefonen.

Sonim räknar med att börja leverera XP7 Extreme i mars nästa år.

Du kan förbeställa telefonen och bidra till finansieringen här.

Källa