I kommande modeller

Sony Ericsson satsar på NFC

Flera kommande Android-mobiler från Sony Ericsson kommer att vara försedda med NFC-kretsar.

Publicerad Uppdaterad

I ett pressmeddelande från den blivande underleverantörern NXP Semiconductors framgår att Sony Ericsson kommer att börja använda sig av NFC-teknik i kommande Android-mobiler.

- Integreringen av Near Field Communication in våra Android-baserade Xperia-portfölj är ännu ett steg mot att leverera marknadens mest underhållande smartphones. NFC ger konsumenterna möjlighet att att bredda sin kommunikation utöver telefonen och vi är inställda på att driva utvecklingen av nya, spännande och kreativa underhållningsupplevelser, säger Sony Ericssons teknikchef Jan Uddenfeldt i ett pressmeddelande.

NXP Semiconductor kommer att leverera en NFC-lösning som innehåller en radiomodul, mjukvara för NFC och ett så kallat "secure element". Det sistnämnda är nödvändigt för att uppfylla säkerhetskraven vid exempelvis mobila betalningar.

NFC är ingen ny teknik men har ännu inte slagit igenom på bred front i vår del av världen. Nyligen lanserade Google sin Wallet-satsning där NFC-telefoner kan användas för att betala med i ett antal amerikanska städer.