Billigt billigt

Sony lanserar billiga Xperia E5

Sony trycker in en hel del i en mobil för mindre än 2000 kronor.

Publicerad Uppdaterad

Även om Sony avlivat Z-serien och kör på allt från lägre mellansegment till toppmodell inom X-serien betyder det inte att de hoppat över den gamla E-serien för budgetmodeller. Senast ut i den serien är Xperia E5, som kommer att säljas i Sverige för 1990 kronor. Det är samma telefon som förvirrat lanserades förra veckan, för att sedan dras tillbaka igen. Nu verkar den däremot vara lanserad på riktigt (igen).


För den pengen får du Sonys batterisparläge som ska ge användaren två dagars batteritid, en fem tum stor skärm (1280x720 pixel i upplösning) och en kamera på 13 megapixel. Telefonen kommer med 16 gigabyte lagring inbyggt och stöd för minneskort. På insidan hittar vi Android 6.0 som drivs av ett fyrkärnigt (1,3 GHz) Mediatek-chip och tillhörande 1,5 gigabyte arbetsminne. Givetvis har den även stöd för 4G.


Tyvärr är enheten inte vattentät (vill du ha en sådan är Xperia M5 ungefär 700 kronor dyrare och då med såväl dubbla arbetsminnet som betydligt fler megapixlar i kameran), men vad som är intressant är hur pass nära i specifikationerna den ändå är med Xperia XA som kostar en tusenlapp mer. Hårdvaran är klenare överlag, men lagringsminne skärmstorlek, upplösning och megapixeltal på den bakre kameran är identiska. Det ska bli intressant att se om de små skillnaderna är värt det extra påslaget i pris.