Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Tre nya i Xperia-familjen

Sony lanserar Xperia T, V och J

Tidigare i dag höll Sony presskonferens i Berlin, där man bland annat presenterade tre nya modeller i Xperia-familjen. Dock ser det ut som att bara två av dem kommer vara aktuella för Norden.

Publicerad:

29 aug 2012 - 16:46

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:07

De tre nya modellerna har namnet Xperia T, V och J. Mobil.se har varit i kontakt med Erik Yström, nordisk PR-ansvarig för Sony. Enligt honom kommer endast Xperia V och J vara aktuella för lansering i Norden.

Men låt oss titta lite närmare på vad de tre olika modellerna har att erbjuda.

När det gäller Xperia T, som är den nya globala flaggskeppsmodellen, så är den utrustad med en 4,6-tums skärm med upplösning på 1280 x 720 pixlar. Telefonen drivs av en dubbelkärning Snapdragon-processor på 1,5 GHz, som gör det möjligt att spela upp video i 1080p. Telefonen mäter 129.4 x 67.3 x 9.35 mm och har en vikt på 139 gram.

Xperia T kommer att lanseras med Android 4.0, men enligt Sony är en uppdatering av operativsystem inplanerad. Under presskonferensen visade Sony upp en NFC-lösning hos Xperia T. Funktionen kallas "One-Touch", och gör det möjligt att dela innehåll mellan enheter genom att lägga dem mot varandra. 

Vidare har enheten 1 GB RAM-minne, ett lagringsminne på 16 GB och plats för micoSD-kort upp till 32 GB.

Xperia T är även Playstation-certifierad. Enligt Sony väntas modellen finnas tillgänglig i svart, vitt och silver inom loppet av några veckor. Dock verkar det inte som att Xperia T kommer att nå våra breddgrader.

Sony visade även upp Xperia V, som till skillnad från Xperia T kommer att vara utrustad med LTE-teknik. I övrigt är Xperia V försedd med 4,3-tums skärm med HD-upplösning. Xperia V kommer även att ha en fast capture-kamera på 13 megapixlar med stöd för inspelning i full HD.   Enheten drivs av en dubbelkärning Snapdragon-processor med en klockfrekvens på 1,5 GHz.  Precis som Xperia T kommer även denna modell vara utrustad med NFC och One Touch. 

I fråga om mått så har Xperia V måtten 129 x 65 x 10.7 mm, samt en vikt på 120 gram.

Modellen har ett lagringsminne på 8 GB och plats för microSD-kort upp till 32 GB.

En intressant nyhet är att Xperia V är vattentålig. Enligt Sony själva är telefonen utrustad med "den högsta nivå av vattentålighet som finns tillgänglig till smarta mobiltelefoner".  Enligt specifikationerna är Xperia V IP55/57+-klassad, vilket garanterar skydd från vatten i 30 minuter i upp till en meters djup.

Xperia V använder Android 4.0 som operativsystem, men enligt Sony väntas en uppgradering till Android 4.1 efter lansering. Telefonen kommer även vara utrustad med en MHL-anslutning för visning av innehåll på stor skärm utan att laddare behövs.  Xperia V  - precis som Xperia T -  är Playstation-certifierad och släppas till butik under årets sista kvartal. Telefonen kommer då finnas tillgänglig i tre färger: svart, rosa och vit.

Mobil Erik Mörner är på plats under IFA, och enligt uppgifter till honom kommer Xperia V stödja LTE-frekvenser som finns i Telias nät.

– Sony i Norden vill fokusera på LTE-teknik eftersom den har mognat. Därför kommer man sätta fokus på Xperia V, säger Erik.

Xperia J är Sonys nya budgetmodell i Xperia-serien. I fråga om specifikationer kan Mobil berätta att framsidan på Xperia J pryds av en 4-tums FWVGA-skärm. På framsidan ska även en videosamtalskamera finnas. Vänder man på pjäsen så hittar man en kamera på 5 megapixel.

J-modellen har ett lagringsminne på 4 GB, samt plats för microSD-kort upp till 32 GB. Telefonens mått och vikt är 124.3 x 61.2 x 9.2 mm, respektive 124 gram.

Enligt uppgifter ska telefonen vara 9,2 millimeter tjock och finnas i färgerna svart, guld, vit och rosa. Xperia J väntas släppas till försäljning under Q4.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Samarbete

  The Korea Herald skriver att Samsung kan komma att vända sig till LG Chem för batterier i kommande Samsung-mobiler.

  25 okt 2016 - 07:48
 • S8 och Note 8 bekräftade av Samsung

  Samsungs koreanska Note 7-kunder har erbjudits 50 procents rabatt om de köper en Galaxy S8 eller en Galaxy Note 8 nästa år.

  24 okt 2016 - 16:22
 • Kortvarigt

  Enligt obekräftade uppgifter från flera källor så kommer LG att lägga ner satsningen på moduler för kommande mobiler.

  24 okt 2016 - 14:41

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!