Uppdaterad Tablet S

Sony lanserar Xperia Tablet S

Sony Xperia Tablet S
Sony Xperia Tablet S
Sony Xperia Tablet S - Med gästläget
Sony Xperia Tablet S - Fjärrkontrollsappen
Sony passade även på att visa upp Xperia Tablet S, som här syns med en tangentbordsväska.
Sony Xperia Tablet S - Med skrivbordsställ
Sony Xperia Tablet S - med köksställ

Sony har lanserat Xperia Tablet S, uppföljaren till fjolårets surfplatta Tablet S.

Publicerad Uppdaterad

Sony Tablet S var en lite annorlunda tagning på surfplattor än vad många andra hittade på under förra året. Årets uppföljare, Xperia Tablet S, gör inte riktigt lika mycket för att vara annorlunda utan satsar istället på fetare hårdvara.

Tjocklek och vikt är det mest noterbara på utsidan som ändrats, där vikten gått ner från knappt 600 gram till 570 gram. Tjockleken ligger nu på 8,89 millimeter mot tidigare 12 millimeter samtidigt som den rundade ”ska kännas som en ihoprullad tidning”-designen finns kvar. Skärmen är fortfarande 9,7 tum stor och har samma upplösning som sist, 1280x800 pixlar.

På insidan bjuds det på samma fjärrkontrolls-app som tidigare tillsammans med ett IR-öga, Android 4.0 (Android 4.1 kommer ”snart”), upp till 64 gigabyte inbyggt lagringsutrymme och en fullstor kortplats för SD-kort.

Processorn på insidan utgörs av en fyrkärnig Tegra 3-historia och hela klabbet är stänkskyddat för att kunna fungera som receptplatta i köket eller nyhetsuppläsare i badrummet utan att du ska behöva oroa dig allt för mycket för fukten.

I mjukvara kommer även ett speciellt gästläge att finnas med, så att det ska bli enklare att dela plattan med andra i hemmet.

Xperia Tablet S kommer att släppas i september för 400, 500 och 600 dollar för modellerna med 16, 32 och 64 gigabyte lagringsutrymme respektive.