Annons

Saknar telefonfunktionalitet

Sony lanserar Xperia Z Ultra i surfplatteversion

Ryktena visade sig stämma. Nu har Sony lanserat en surfplatteversion av jättemobilen Xperia Z Ultra i Japan.

Publicerad Uppdaterad

När jättemobilen Xperia Z Ultra lanserades undrade vi stillsamt om 6,4-tumsenheten egentligen inte var en phablet eller en liten surfplatta. Sony har å sin sida hela tiden hävdat att enheten inte är något annat än en telefon.

För en tid sedan började det dyka upp förhandsrykten om att Sony planerade att släppa en wifi-modell av Xperia X Ultra där telefonfunktionaliteten tagits bort.

På onsdagen blev det klart att dessa rykten varit sanna. Sony i Japan har nämligen precis lanserat vad som kallas en ”surfplatteversion” av Xperia Z Ultra.

Ska kosta under 3 200 kronor

Förutom att nya Xperia Z Ultra inte går att ringa med ska övrig prestanda vara identisk med den första modellen.  En kortsammanfattning av specifikationerna visar att Xperia Z Ultra är försedd med ett fyrkärnig Snapdragon 800-chipp, en huvudkamera på 8 megapixel, 16 Gbyte i lagringskapacitet, 2 Gbyte i arbetsminne (ram) och ett 3 000mAh-batteri.

Priset för surfplatteversionen av Xperia Z Ultra uppges ligga på under 52 000 yen, motsvarande cirka 3 200 kronor, skriver Engadget.

Det är ännu oklart om plattan kommer att släppas i Norden. Mobil.se lovar att återkomma till ämnet vid ett senare tillfälle.

Källa