Annons

13 MP och HDR-video

Sony Mint kan lanseras 29 augusti

I slutet av augusti ska Sony lansera nya telefoner och sannolikt kommer modellen som kallas Mint att visas upp då. Den är utrustad med en 13 megapixelkamera och väntas ha stöd för videoonspelning med HDR-teknik.

Publicerad Uppdaterad

Sony har skickat ut inbjudningar till en lansering den 29 augusti och bland det som då kan förväntas är den modell som kallas Mint, eller ibland LT30p. Sajten Mobile-review.com har fått tag på ett förproduktionsexemeplar av telefonen, så därför avstår man från att ge något bestämt omdöme om kameran. 

En gissning är att kameran blir en av de saker som Sony kommer att framhäva när telefonen lanseras. Den uppges vara baserad på en ny sorts sensor och ska blana annat ha en funktion för att spela in video med så kallad HDR-teknik. HDR står för High Dynamic Range, stort dynamiskt omfång, och används i några av dagens mobilkameror för att ta stillbilder med bättre färgåtergivning.

Skärmen ska vara av samma White Magic-typ som Sony använder i Xperia P, men i det här utförandet uppges den vara 4,3 tum stor.

Operativsystemet är Android och som det ser ut nu blir det version 4.0 av Googles system, men det kan komma att ändras innan telefonen kommer ut på marknaden. Under skalet sitter en Snapdragon S4-processor från Qualcomm.