Bekräftas i intervju

Sony snackar Windows Phone med Microsoft

Sony undersöker möjligheterna att släppa en Windows Phone-enhet. Det framkommer i en intervju på sajten TechRadar.

Publicerad Uppdaterad

”Vi vill inte vara en tillverkare som bara använder ett operativsystem”. Dessa ord kommer från Pierre Perron, chef för Sony Mobile Europa, som nyligen blev intervjuad av sajten TechRadar.

Ett steg i den strategin kan vara att lansera lansera en enhet som använder Windows Phone som operativsystem. Under intervju med TechRadar berättar Pierre Perron att Sony just nu  för diskussioner om framtida samarbeten med flera partners, bland annat Microsoft.

Sony släppte Windows Mobile-telefonen Xperia X1 år 2008. Året efter kom uppföljaren Xperia X2, även den med Microsofts Windows Mobile. Men sedan dess har Sony helt fokuserat på Googles mobila operativsystem Android.
– Vi har ett bra samarbete med Google. Men Google samarbetar även med flera av våra konkurrenter, säger Pierre Perron.

Han vill dock inte ge något specifikt datum för när vi ska kunna se en lansering av en ny Sony-tillverkad Windows Phone-enhet, och säger att samtalen mellan Sony och Microsoft just nu är trevande.

Windows Phone:s popularitet växer

Pierre Perron gick ut med ett liknande uttalande 2012, vilket senare fick Sonys vd att dementera att det fanns planer på en Windows Phone-enhet. De två teknikjättarna är storkonkurrenter - bland annat när det gäller spelkonsolerna Playstation och Xbox.

Under de senaste tiden har Windows Phone sett en tillväxt när det gäller användare, vilket kan ha fått Sony att omvärdera sin tidigare inställning till plattformen.

Vad tycker ni - ska Sony släppa en Windows Phone-enhet? Lämna gärna en kommentar!

Källa