Tipo och Tipo Dual

Sony Tipo Dual med dubbla sim-kort

Sony Xperia Tipo Duo

[Uppdaterad 10.58] Två Android-mobiler där den ena har plats för dubbla sim-kort ingår i Sonys Tipo-serie.

Publicerad Uppdaterad

Förutom den tidigare lanserade Miro har Sony också publicerat Youtube-klipp på Tipo och Tipo Dual som båda är små Android-mobiler. Den sistnämnda har plats för två sim-kort som man ska kunna växla mellan genom att trycka på en knapp på sidan.

Utöver knapparna på ena sidan och att de kommer att tillverkas i olika färger är de modellerna identiska om man ser till det yttre. Båda har skärmar med storleken 3,2 tum och upplösningen 320x480 pixlar. Telefonen får ett ganska litet och smidigt format med måtten 103x 57x13 mm och en vikt på 99,4 gram.

Opertavsystemet är Android 4.0, som kombineras med Sonys eget gränssnitt.

För båda modellerna anger Sony att man använder ett batteri där man anger kapaciteten med två siffror 1460 mAh uppges vara "minimum" och 1500 mAh anges som den "typiska" kapaciteten. Däremot är det klara skillnader mellan de taltider och standbytider som anges.

Om båda simkorten i Tipo Dual har kontakt med gsm-nät kan man räkna med en standbytid på 350 timmar, om det ena kortet istället har kontakt med ett 3g-nät blir tiden 360 timmar. För Tipo uppger man att standbytiden i ett gsm-nät blir 470 timmar och i ett 3G-nät 545 timmar.

Båda modellerna är försedda med ett lagringsutrymme på 2,5 gigabyte och den som har behov av mer kan utöka med hjälp av microSD-kort på upp till 32 gigabyte.

Sony har valt en kamera av det enklare slaget med upplösningen 3,2 megapixel.

Sony Xperia Tipo

Vi har inte lyckats få någon kommentar från Sony angående eventuell säljstart på den svenska marknaden.