Mer av allt

Specar till Galaxy S5 läckta från flera håll

När lanseringen närmar sig läcker allt fler uppgifter om Samsung Galaxy S5 ut.

Publicerad Uppdaterad

De senaste uppgifterna om Galaxy S5 kommer dels från den ryske mobilbloggaren Eldar Murtazin, dels från KBD Daewoo Securities. Bägge källorna har trovärdighetsproblem av olika skäl, men deras uppgifter är rörande samstämmiga, och dessutom rimliga för en telefon vars syfte är att överträffa föregångaren.

Enligt dessa källor ska Samsung Galaxy S5 ha en amoled-skärm på 5,2-5,25 tum, med upplösningen 2560 x 1440 pixel, vilket ger en pixeldensitet på 560 pixlar per tum. Vidare ska telefonen ha 3 gigabyte RAM-minne och 32 eller 64 gigabyte inbyggt lagringsminne. Kameran ska vara på 16 megapixel och batteriet på 3200 mAh. Telefonen ska likt föregångarna komma med olika processorer beroende på marknad, dels Samsungs Exynos 6-processor, dels Qualcomms Snapdragon 805.

Ingenting i dessa specar som man inte hade kunnat hitta på själv genom att titta på vad som är bäst i branschen den närmaste framtiden, men det gör också specifikationerna trovärdiga.

Eldar Murtazin hävdar också att S5 ska få armbandet S Band Bracelet som tillbehör, och som ska interagera med en ny version av S Health. Telefonen ska också ha "en massa programvara för det smarta hemmet".

Utöver detta rapporterar ITechAddict att en insider på Samsung i Indien sagt att telefonens hela skärm ska kunna fungera som fingeravtrycksläsare. Att S5 ska ha fingeravtrycksläsare i någon form har rapporterats även av tidigare läckor. Även denna läcka upprepade specifikationerna ovan. Enligt denne ska telefonen också ha "ett nytt formspråk", men hen visste inte om telefonen skulle komma i både en plast- och en metallversion som tidigare rykten gjort gällande. Ytterligare en uppgift är att S5 inte inte har några fysiska eller kapacitiva knappar utan ha virtuella menyknappar på skärmen. En väg som även HTC sägs gå med sin nya telefon. Detta skulle också innebära att telefonen är i samma storleksklass som Galaxy S4 trots den större skärmen.

Den 24 februari klockan 20.00 är Mobil på plats och rapporterar från den presskonferens där Samsung med största sannolikhet visar upp Galaxy S5.