Dokument avslöjar

Specifikationer för Xiaomi Note 5 läckta

Dokument som lämnats in till den kinesiska telekommyndigheten Teena tycks nu ha avslöjat det mesta om Xiaomis kommande telefonmodell Note 5.

Publicerad Uppdaterad

Myndigheter som ska godkänna elektronik innan den släpps ut på marknaden är en ständig källa till uppgifter om ännu ej släppta mobilenheter. Och nu kommer ytterligare en i raden av läckor baserade på dokument från en myndighet. Den här gången är det kinesiska Xiaomis kommande flaggskeppsenhet Note 5 som tycks vara föremål för gransning hos kinesiska TEENA. Produkten har fått beteckningen MEE7 i dokumentet, men det är tämligen uppenbart att det handlar om en ny phablet. 

Processorn ej avslöjad

Av dokumenten att döma så får enheten en 6-tumsskärm med aspektratiot 2:1 och upplösningen 2 160 x 1 080 pixlar. Vidare kommer telefonen att vara rustad med antingen 3 eller 4 GB RAM-minne beroende på modell, samt antingen 32 eller 64 GB lagringsutrymme. Specifikationerna visar också att det blir dubbla SIM-kortplatser, batteri på 4 000 mAh samt kameror på 12 respektive 5 megapixlar. En bild skvallrar även om ett enheten får hyfsat tunna kanter på skärmsidorna. Vad som förblir hemligt är valet av processor. Rykten säger att det handlar om en Snapdragon 660-processor från Qualcomm, men det finns även uppgifter om att det är Snapdragon 636 som blir enhetens hjärta. 

Källa