Annons

Släpps i Kina den 18 september

Specifikationer för Yotaphone 3 offentliggjorda

Yotaphone 3 blir primärt tillgänglig på den kinesiska marknaden.

Ryska Yota Devices har nu offentliggjort vilka specifikationer den kommande enheten Yotaphone 3 får. Detta bara ett par veckor efter att uppgifterna om att en tredje enhet var på gång börjat cirkulera.

Publicerad Uppdaterad

Till en början är det bara den kinesiska marknaden som får tillgång till den tredje generationens Yotaphone. Det är oklart om det finns några ytterligare lanseringsplaner och hur dessa i så fall skulle se ut. Men den 5 september kickar förhandsbeställningarna igång, för att sedan följas upp med en säljstart den 18 september. Yotaphone är trots sin ringa spridning en förhållandevis känd enhet, inte minst då den bjuder på det oortodoxa greppet att ha en e-ink-skärm på bakstycket. Så blir det även den här gången. 

Får Snapdragon 625-chipp

Yotaphone 3 får en 5,5-tums AMOLED-skärm med 1080p-upplösning på framsidan och en 5,2-tums 720p-upplöst e-ink-skärm på bakstycket. Under skalet sitter ett Snapdragon 625-chipp från Qualcomm. Arbetsminnet ligger på 4 GB och lagringsutrymmet på 128 GB. Bakkameran får en upplösning på 13 megapixlar samt dubbel LED-blixt, medan selfiekameran landar på 12 megapixlars upplösning. I övrigt har enheten USB-C-port, fingeravtryckssensor och ett batteri på 3 300 mAh. Priset hamnar på motsvarande drygt 2 800 kronor. 

Källa