Uppkopplad träning

Spegel spegel på vägen där

Nu finns det en uppkopplad spegel som håller koll på din träning genom att bokstavligen hålla koll på din kropp.

Publicerad Uppdaterad

Det är företaget Naked Labs som ligger bakom spegeln och den medföljande appen. Enligt grundaren och VD:n Farhad Farahbakhshian är företagets Naked 3D Fitness Tracker ”framtagen för individer eller familjer som vill mätta sina träningsframsteg över tid med objektiv data”.  

Farahbakhshian, som både är en tidigare spinninginstruktör och elektrisk ingenjör, säger att han märkte att många överviktiga människor inte såg att de var överviktiga, samtidigt som personer med ätstörningar såg sig själva som hälsosamma fast de inte hade tillräckligt med fett på kroppen. 

Hela Naked 3d Fitness Tracker består av en internetuppkopplad fullängdsspegel och en trådlöst kopplad våg som kan rotera. Den medföljande mobilappen visar den inlästa kroppsbilden som en gråskalig 3d-bild. Den ”realistiska” illustrationen visas tillsammans med tillhörande data över hur kroppens olika områden förbättras eller försämras över tid, ur ett tränings- och hälsoperspektiv. Den mäter bland annat symmetri och omfång av olika kroppsdelar, kroppsfettprocent och vikt. Systemet kan spara data från upp till sex återkommande användare, men det går även att bara göra en engångsmätning om personen i fråga laddar ner appen, som finns till både Android och Ios.  

Företaget hävdar att Naked 3d Fitness Tracker klarar av att läsa in en 3d-bild av användaren på omkring tjugo sekunder. Systemet använder sig av Intel Realsense 3d sensorer, en fyrkärning Intel Atom X5-processor, 2 gb DDR3 1600 Mhz ram och 8 gigabyte flash-lagringsminne. 

Enligt Farahbakhshian går det att förbeställa systemet, som kostar 499 dollar (cirka 4000 kronor) redan idag, men leveranser kommer inte att påbörjas förrän 2017. 

Vad tror ni, kan ett system som Naked 3d Fitness Tracker få en att träna bättre och leva hälsosammare eller ökar den risken för ohälsosam träningshysteri? Låt oss veta i kommentarsfältet. 

Källa