Slöseri med pixlar

Spela i cirkeln på LG G3

En väldigt högupplöst skärm till trots vill LG nu att du ska spela genom en liten ruta på mobilskalet.

Publicerad Uppdaterad

En av de mest imponerande egenskaperna med LG:s nya flaggskeppsmobil är skärmen med dess upplösning på 2560 x 1 440 punkter. När LG nu satsar på att lansera ett spel anpassat för att spelas genom det cirkelformade fönstret på G3-skalet Quickcircle, så känns det därför lite som elektronikjätten gett sig in för att slå rekordförsök i pixelslöseri.

Puppy Pop heter appen och är någon sorts barnanpassad pusselspelshistoria liknande Tetris, där det är söta små hundvalpar som ska paras samman istället för olika klossar. När du tycker att du har samlat ihop tillräckligt med poäng i spelet så kan du om du vill även dela med dig av dina framgångar på Facebook och andra sociala nätverk.

Idén med ett titthål i skalet för skärmen är annars inte dum, eftersom du genom det bland annat kan få aviseringar om nya meddelanden och kolla klockan utan att du behöver vika bort det skyddande skalet från skärmen. Ett liknande koncept finns för föregångaren LG G2 och även Samsung har en variant för S5:an i form av S View Cover. Idén att inhandla en ny mobil för runt 6 000 spänn för att sedan spela spel på en skärmyta stor som en femkrona känns dock som ett försäljningsargument som lär bli tufft för LG att få att gå hem bland användarna. Hellre då spel som till fullo nyttjar upplösningen på skärmen till den grad att du får trycka näsan mot glaset för att kunna tillgodogöra dig alla detaljer.

Källa