Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Streamingkriget

Spotify har 30 miljoner användare

Kriget om användarna för strömmad musik fortsätter.

Publicerad:

22 mar 2016 - 11:53

Uppdaterad:

22 mar 2016 - 11:59

Google Play Music, Apple Music, Spotify och i en liten utsträckning även Deezer och Tidal slåss med näbbar och klor om de betalande användarna. Efter PR-stunts som att Jay Z och Kanye West i allt större utsträckning stänger in sig själva på Tidal-plattformen är det givetvis intressant att höra hur det går för de andra spelarna. Apple nämnde inte Apple Musik en enda gång under gårdagens event, så vi gissar att siffrorna där kanske inte är särskilt mycket högre än de 11 miljoner man berättade om i februari.

Spotify har däremot inga problem med att skryta. Eller snarare företagets grundare Daniel Ek har inga problem att prata om det. I alla fall inte när han kan presentera siffror på att streamingföretaget numera har 30 miljoner användare, betalande sådana då. Det är tio miljoner fler än vad de hade i juni 2015 när siffrorna senast presenterades. Så trots konkurrens och andra tjänsters exklusivitet av stora musikprofiler har Spotifys betalande mängd användare ökat rätt rejält. Hur många de är totalt framgick dock inte, men sist det pratades siffror fanns det 75 miljoner gratisanvändare av Spotify i världen.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Snabbare?

  En ny funktion i Google Photos gör att man delar bilder direkt till personer istället för via tjänster som tidigare. Dessutom har den automatiska ”filmskaparen” fått en uppdatering.

  23 sep 2016 - 12:00
 • Hemligt?

  En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

  23 sep 2016 - 10:00
 • Bäst när det gäller

  Vilken mobil har egentligen bäst batteritid? Vi har gått på djupet med frågan och jämför nio toppmodeller. Samtidigt svarar vi på vilken av dem som räcker längst när du spelar Pokemon Go.

  23 sep 2016 - 09:44

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!